Gemeente Toerisme Damme

Sébastien Conard verbeeldt Tijl Uilenspiegel

Met vijftien unieke tekening evoceert Sébastien Conard een fantasierijke maar ook licht mysterieuze blik op de sprankelende wereld van Uilenspiegel. Tijl Uilenspiegel zoemde al enige tijd tussen de oren van Sébastien Conard toen hij in een kringloopwinkel in Gent een klein, kleurrijk boekje vond. Het bleek Henri Van Hoorns prettige adaptatie te zijn van het Uilenspiegelverhaal voor kinderen, ...

Met vijftien unieke tekening evoceert Sébastien Conard een fantasierijke maar ook licht mysterieuze blik op de sprankelende wereld van Uilenspiegel.

Tijl Uilenspiegel zoemde al enige tijd tussen de oren van Sébastien Conard toen hij in een kringloopwinkel in Gent een klein, kleurrijk boekje vond. Het bleek Henri Van Hoorns prettige adaptatie te zijn van het Uilenspiegelverhaal voor kinderen, destijds uitgegeven in de bekende Wonder-serie. De speelse teksten prikkelden Sébastien Conard om Uilenspiegel in beeld te brengen. Uiteindelijk tekende hij vijftien, evenveel als dat boekje hoofdstukken telt, 'dubbele' tekeningen in bisterinkt. Elke tekening herneemt op vrije wijze elementen uit het overeenkomstig verhaaltje: de prenten vallen dus mét of zonder die oorspronkelijke woorden te beleven.

"Sébastien Conard verbeeldt Tijl Uilenspiegel" is een tijdelijke tentoonstelling aanvullend op de collectie in het Uilenspiegelmuseum in Damme. De tentoonstelling is inbegrepen in het bezoek aan het museum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • van zo 12 mei 2019 tot zo 1 september 2019

Prijs

€ 2,50
Basistarief: € 2,50 

Waar

Stad Damme - Uilenspiegelmuseum
Jacob van Maerlantstraat 3, 8340 Damme

Organisator

Stad Damme

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be

Vandaag

open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Morgen

open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur