Gemeente Toerisme Damme

Straatmuziekfestival

Zomerstart met muziek, sfeer en spektakel Muziek, sfeer en spektakel zijn de kernwaarden van het Damse Straatmuziekfestival. Het festival in het hart van het historisch centrum is zeer gezinsvriendelijk. De toegang is gratis. Dans Dans staat dit jaar centraal. Maak tijdens het festival kennis met een reuze marionet die de kinderen zelf kunnen laten dansen of laat je inpakken door een muzikale ...

Zomerstart met muziek, sfeer en spektakel

Muziek, sfeer en spektakel zijn de kernwaarden van het Damse Straatmuziekfestival.
Het festival in het hart van het historisch centrum is zeer gezinsvriendelijk.

De toegang is gratis.

Dans
Dans staat dit jaar centraal. Maak tijdens het festival kennis met een reuze marionet die de kinderen zelf kunnen laten dansen of laat je inpakken door een muzikale circusact met paaldans.
De avond wordt gevuld met party folk, groovy covers uit de jaren '50-'90, een hilarische fanfare afgewisseld met een akoestische techno brassband. In de intiemere tuin is er dan weer ruimte voor chanson. Als afsluiter van het festival staat de poëtische en intieme dansvoorstelling Gelem geprogrammeerd.

Nieuw dit jaar is de vrij podiumstraat die symbool staat voor de groei van het kleinschalige festival.

Decor
Het festivalterrein blijft zoals de voorbije jaren bescheiden. Het beperkt zich tot de Markt waar optredens staan gepland van Naft, DJ Sahara, The Groovy Gents, Moed en Volharding en Scotch the Band (NL), de tuin van Huyse de Grote Sterre waar vooral een circussfeer zal hangen en een stukje Kerkstraat.
Met de tuin richt het Straatmuziekfestival zich tot gezinnen met jonge kinderen. Tussen het decor van een handgemaakte paardenmolen en een doolhofkasteel brengt Orkest Bazar korte muzikale circusacts, Des Accords de Mât circusmuziek en Sarah D'hondt intieme chansons onder accordeonbegeleiding.
De aanwezigheid van foodtrucks en gezellige bars maakt het festival compleet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • za 6 juli 2019
    van 15 tot 23.59 uur

Prijs

gratis

Waar

Markt
Marktplein, 8340 Damme

Organisator

Cultuurdienst - Vrije Tijd Damme

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be

Vandaag

open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Morgen

open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur