Gemeente Toerisme Damme

Kastelen en Abdijen in het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland ademt geschiedenis. Meer dan honderd kastelen verstoppen er zich diep in de bossen. En authentieke abdijen maken al eeuwenlang ongestoord deel uit van het historische decor. In 2017 wordt dit bijzondere erfgoed, samen met de vele verhalen die eraan verbonden zijn, in de kijker geplaatst tijdens het Kastelen & Abdijen jaar.

Van maart tot november worden in de regio Brugse Ommeland talloze activiteiten georganiseerd in kastelen, kasteelparken, abdijen en abdijtuinen. Klinkt een uniek concert op een uitzonderlijke locatie je als muziek in de oren? Even zen worden met een yogales of een avondwandeling door de abdij? Of is een pop-up bar en een zondagse picknick meer iets voor jou? Hou je agenda dan in de aanslag. Er zijn zoektochten op je stalen ros, themawandelingen, culinaire verwennerijen, queestes voor kleine ridders en prinsessen, vespatrips… Kortom, voor elk wat wils!

Als kers op de taart openen verschillende. locaties, die doorgaans niet toegankelijk zijn, in 2017 uitzonderlijk de deuren. Enkele kasteelheren en –dames geven een unieke inkijk in het leven op het kasteel.

Start je ontdekkingstocht via www.brugseommeland.be

 

 

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be

Vandaag

open 10.00-12.00 uur en 13.00-17.00 uur

Morgen

open 10.00-12.00 uur en 13.00-17.00 uur