Winter in Damme
Lees meer
Gemeente Toerisme Damme

Winter in Damme Evenementenkalender

Tijdens de winter ondergaat Damme een hele transformatie maar is daarom niet minder betoverend, integendeel. We geven je graag alvast 5 redenen waarom je deze winter zeker eens naar Damme moet komen.

 

1

Wintersfeer in Damme

door Frederiek Van Pamel

Frederiek Van Pamel, internationaal gerenommeerd bloemenkunstenaar, gebruikt van 23 december tot 7 januari het vijftiende-eeuwse stadhuis van Damme als canvas voor een prachtig en groot winters bloemendecor. 

jamie-street-207824_web

2

Damme is tijdens de winter nog warmer en gezelliger

Ook tijdens de winter kan je in de vele Damse restaurants terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Je wordt er zoals gewoonlijk verwend met veel passie en de smaak van streekproducten. Ook voor een lekkere wafel of pannenkoek is Damme de bestemming bij uitstek want met wat geluk is er voor jou wel een plaatsje naast dat gezellige haardvuur.

Bekijk hier het overzicht van alle restaurants en cafés in Damme.

damme182.jpg

3

Belangrijke gasten uit het hoge noorden

Waarom ze precies voor Damme kiezen kunnen we ze niet vragen. Ons uitgestrekt landschap, dat op veel plaatsen zelfs beschermd is, zit er zeker voor iets tussen. Elk jaar strijken er rond Damme duizenden Vriezenganzen (vooral Kolganzen en Kleine Rietganzen) uit het hoge noorden neer rond Damme om hier in alle rust te overwinteren. Met wat geluk kan je deze prachtige vogels spotten op één van onze winterwandelingen of op z'n minst kan je zelf ondervinden waarom ze net bij ons logeren.

scan-a004_web

4

Ook in de winter zit er muziek in Damme

Elke tweede zondag van oktober tot april bieden we je een uniek en intiem kamermuziekconcert in het historische stadhuis van Damme. Ontdek hier alle concerten in de reeks Musica Flandrica. Daarnaast kiezen heel wat andere organisatoren voor Damme als achtergrond voor een sfeervol concert. Ook in onze kerstmarkten zit er heel wat muziek. Kijk onderaan deze pagina voor onze selectie van 100% winterse evenementen.

jp5rutrnaes-mark-rabe.jpg

5

Met wat geluk hebben wij de grootste ijspiste van het land

Verlang jij, net als wij, om je schaatsen aan te binden voor een tocht van Brugge naar Sluis ? Of wil je gewoon nog eens voorzichtig je best doen om overeind te blijven op een strook natuurijs midden in de natuur rond Damme? Wij duimen alvast, maar wacht wel op het officiële groene licht. Van zodra we de temperatuur zien dalen en het ijs zien dikken houden we je op de hoogte waar en wanneer je kan schaatsen. Volg ons daarom ook op Facebook en Twitter, dan ben je zeker dat je als eerste op het ijs staat.

bow 154.jpg

 

Evenementenkalender

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be

Vandaag

open 14.00-17.00 uur

Morgen

open 14.00-17.00 uur