Gemeente Toerisme Damme

Hoeveslagerij Bonne

In 1988 openden Marc en Annick als één van de eersten een slagerij op de boerderij. Toen nog in het ouderlijke huis van Marc, nu in Vivenkapelle, op de grens met Brugge, waar vandaag ook hun zonen Laurenz, Arno en Angelo actief meehelpen in de slagerij en op de hoeve. Hoewel Die Scone lonkt en de hoeveslagerij de vaste leverancier is van veel, ook Brugse, topchefs is dit een op en top Damse streekproducent. Hier vind je naast vers runds- (Rood West-Vlaams en Belgisch wit-blauw), varkens- en hertenvlees van eigen kweek ook het enige echte Dams Kassietje en de Uilenspiegelpaté.

Suggestiemenu

Hertenragout in portosaus
(voor 3 personen)

1kg hertenragout, 1 glas rode porto, 1 portie hertenfond of wildfond, 1 soeplepel mosterd, 3 klontjes suiker, 10 bolletjes witte peper, 4 blaadjes laurier, 180gr veenbesjes, 25cl room, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 200gr gerookte spekblokjes, 1/2 glas water

Bak de hertenragout kort aan, voeg de gepelde ui, knoflook en de spekblokjes toe. Roer om zodat alle kanten mooi goudbruin zijn. Doe de mosterd er bovenop samen met de suiker, de laurier, de geplette witte peperbolletjes, de portie fond, het half glas water en de porto.
Doe het deksel op de pot en laat op een zacht vuurtje gaar stoven (ong. 2,5u). Voeg voor het opdienen de room en de veenbessen toe en laat nog even opkoken.

Tip: Lekker met dikke frietjes en krulsla of veldsla.

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals