Gemeente Toerisme Damme

Kunststedenroute

Wie zegt dat je voor een bijzondere fietstocht enkel richting natuur kan? Fiets je de Kunststedenroute, dan passeer je Brussel, Leuven, Mechelen, Antwerpen, Gent, Brugge én Oostende. Eeuwenoud erfgoed dat aaneen hangt dankzij een netwerk van kanalen, rivieren en oude spoorlijnen, en een lappendeken vormt van forten, kerken en veel, veel kunst. Kort gezegd: je fietst door eeuwen Vlaamse geschiedenis.

Je vertrekt (en eindigt) in de stad die je zelf kiest. Vanuit bruisend Brussel of misschien wel Oostende, stad aan zee, doorkruis je Vlaanderen, een tocht van 332 km via onze mooiste steden, langs mooie waterwegen als Dijle, Nete en Schelde en door markante landschappen. Snuif de sfeer op in universiteitsstad Leuven, ontdek kunststad Mechelen en val van de ene verbazing in de andere. Die steden zijn overigens de perfecte break op je route — trek gerust een paar dagen uit om verder op verkenning te gaan.

En geen nood, tussen die straffe steden door is er groen met hopen. Hou halt in het Zoniënbos, de Scheldepolders of Landschapspark Bulskampveld en laat je verrassen door de Kalkense meersen, net buiten Gent.

Route informatie

  • afstand: 332 km
  • vorm: lusvormig, twee richtingen
  • bewegwijzering: De route is bewegwijzerd met rechthoekige bordjes.

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals