Gemeente Toerisme Damme

Vlaanderenroute

Kan je niet kiezen? Geen nood: deze best of-route leidt je langs de mooiste highlights uit alle Vlaamse windstreken. Smeer alvast je ketting, want de Vlaanderenroute combineert je wildste fietsdromen in één traject. Van golvende akkers over iconische kunststeden en historische dorpen tot ’t zeetje: dat beleef je pas écht vanop de fiets, met je voeten stevig op de pedalen, de wind in je rug.

Voor de Vlaanderenroute neem je maar best je tijd, want geloof ons: het is het waard. Wat denk je van een halve dag fietsen door de polders, om daarna wat rond te kuieren in pittoresk Brugge? Of van onder Brussel door te fietsen door de bosrijke rand van de hoofdstad? Aan jou om te kiezen of je de hele route aflegt, heel Vlaanderen rond, of er een kortere daguitstap van maakt langs een deel van het traject. Mogelijkheden te over.

Eindigen doe je hoe dan ook met een gelukzalig frisse pint in een van onze vele fietscafés, na een dag flink te hebben doorgetrapt. Aan een langere tocht bezig? Dan pik je wat van onze gastvrijheid mee in een gezellige B&B, om ’s ochtends uitgerust op je fiets te klimmen. Waar wacht je nog op?

Route informatie

  • afstand: 952 km
  • vorm: lusvormig, twee richtingen
  • bewegwijzering: De route is bewegwijzerd met rechthoekige bordjes.

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals