Gemeente Toerisme Damme

Proeflab

Van 1 juli tot 31 augustus kan je heerlijk vertoeven in de verborgen tuinen van het voormalige Sint-Janshospitaal in Damme. Bistrobar Mout brengt in samenwerking met het Erfgoedlab een pop-upbar met een uniek verhaal.

Damme was ooit een bruisende havenstad waar schepen uit de vier windstreken aanmeerden met goederen die als bestemming Brugge en Vlaanderen hadden. Deze zomer brengen we die geschiedenis terug tot leven! We werken samen met een 20-tal streekproducenten, ijsjesmakers, brouwers, hoeveslagers... om met middeleeuwse ingrediënten of technieken hedendaagse creaties te maken.

Om je onder te dompelen in de smaken van toen werken we samen met De Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh. Jeroen dook in de voorraadkast van het middeleeuwse Zwin en daagde lokale ondernemers uit om hiermee aan de slag te gaan. Je proeft deze unieke creaties én ander lokale lekkernijen, sapjes, wijnen en cocktails in het Proeflab deze zomer.

Beleef erfgoed zoals nooit tevoren en bezoek de expo 7 Stemmen van het Erfgoedlab!

Ga verder op ontdekking langs Sluis, Monnikerede en Hoeke via de Verdwenen Zwinhavens fietsroute en neem een virtueel kijkje in een wonderlijk verleden. Uniek in de Lage Landen!

proeflab IMG_5466 proeflab toren

proef de middeleeuwen op je bord

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals