Gemeente Toerisme Damme

Natuurgebied Verbrand Fort

In 1703, tijdens de Spaanse Successieoorlog, leggen Franse troepen de redoute “Verbrand Fort” aan. De redoute behoorde tot het klassieke type van een vierkante redoute met een gracht, een voorwal en een verdedigingswal. In het midden stond een houten uitkijktoren, die nu afgebrand is, vandaar de naam Verbrand Fort.

Het fungeerde als één van de voorposten van het grotere Fort van Beieren.

Natuurreservaat

Dit natte weiland met een opvallende verhevenheid in het midden, werd in 2001 omwille van zijn cultuurhistorische en natuurwaarden aangekocht door Wielewaal Brugge. Nu is het een beschermd natuurgebied in beheer van Natuurpunt Damme. De resten van de omwallingsgracht herbergen nog een zeer interessante water en oevervegetatie. Ganzen, water en weidevogels komen er graag foerageren.

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals

Venster sluiten

Corona Covid-19

In het belang van de volksgezondheid neemt de Belgische Overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Vanaf 14 maart 2020 om middernacht tot en met 3 april 2020 worden alle vrijetijdsactiviteiten, ook in Damme, opgeschort. Zo worden alle evenementen, ongeacht hun grootte of locatie geannuleerd. Het Uilenspiegelmuseum wordt gesloten. Ook alle restaurants en cafés worden gesloten. Alle winkels blijven op weekdagen geopend, tijdens het weekend gaan enkel de winkels voor levensmiddelen, apotheken en winkels in dierenvoeding open.

Het infokantoor van Visit Damme, het Uilenspiegelmuseum en het Postpunt blijven gesloten tot en met 3 april 2020.

Visit Damme blijft telefonisch, per e-mail of via sociale media wel bereikbaar.

Visit Damme
+32 50 28 86 10
toerisme@damme.be
www.visitdamme.be
VisitDamme

Neem toch zeker een kijkje op onze website voor heel wat inspiratie voor een individuele wandeling of fietstocht in de frisse lucht door het mooie Damse landschap.

Maatregelen naar aanleiding van Corona Covid-19