Gemeente Toerisme Damme

Natuur

Rond Damme vind je nog pure natuur. Waar de stadsomwalling ooit een militair doel had, is het nu een gebied rijk aan natuurlijk leven. Je kan er in alle rust prachtige wandelingen maken tussen de hooilanden, rietkragen, moerasbosjes en open waterpartijen. Vanuit een kijkhut kan je de ganzen in de Oostkustpolder gadeslaan. Eeuwenlang voerden Dammenaars een strijd tegen het water. Dankzij hun inspanningen kunnen wij nu genieten van adembenemende natuurgebieden. Net als in het hart van Damme hangt ook over het landschap een mysterieuze sluier: het gevoel dat zich hier in vroeger tijden grootse verhalen hebben afgespeeld. Aan jou om het te ontdekken!

Filter

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals

Venster sluiten

Corona Covid-19

In het belang van de volksgezondheid neemt de Belgische Overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Vanaf 14 maart 2020 om middernacht tot en met 3 april 2020 worden alle vrijetijdsactiviteiten, ook in Damme, opgeschort. Zo worden alle evenementen, ongeacht hun grootte of locatie geannuleerd. Het Uilenspiegelmuseum wordt gesloten. Ook alle restaurants en cafés worden gesloten. Alle winkels blijven op weekdagen geopend, tijdens het weekend gaan enkel de winkels voor levensmiddelen, apotheken en winkels in dierenvoeding open.

Het infokantoor van Visit Damme, het Uilenspiegelmuseum en het Postpunt blijven gesloten tot en met 3 april 2020.

Visit Damme blijft telefonisch, per e-mail of via sociale media wel bereikbaar.

Visit Damme
+32 50 28 86 10
toerisme@damme.be
www.visitdamme.be
VisitDamme

Neem toch zeker een kijkje op onze website voor heel wat inspiratie voor een individuele wandeling of fietstocht in de frisse lucht door het mooie Damse landschap.

Maatregelen naar aanleiding van Corona Covid-19