Gemeente Toerisme Damme

Open atelier: Peter Troucheau & Claude Dendauw

Beeldend kunstenaars Peter Troucheau en Claude Dendauw komen op drie verschillende dagen naar IJsberg. Ze zullen er enerzijds aanwezig zijn om over hun beeldend werk in de tentoonstelling 'Parazart #1' te spreken, anderzijds zullen ze de ruimte omdopen tot hun atelier en er zelf aan het werk zijn. Kom gerust langs om hen aan het werk te zien en/of om even van gedachten te wisselen.

Open atelierdagen:

zondag 22 maart: Peter Troucheau & Claude Dendauw
zondag 26 april: Peter Troucheau & Claude Dendauw

Telkens van 14u tot 17u

Voor 'Parazart #1' werd Peter Troucheau samen met Claude Dendauw uitgenodigd. Bij Troucheau gaat het om een 'ateliersetting' waarin zijn grafisch werk te zien is, van Dendauw zien we sculpturaal werk.

Troucheau haalde een master in de vrije grafiek aan St.-Lucas te Gent. In het echte leven is hij ondertussen kunstenaar én verpleger in een spoedinterventieteam. Hij doet shifts van 24 uur. Ontmoet miserie en ellende. Breekt binnen bij mensen op kritische kantelmomenten. Blote mensen.

Claude Dendauw volgde een opleiding grafische kunsten aan KASK in Gent en geeft les aan de kunsthumaniora in Ninove. Hier in IJsberg brengt hij een combinatie van oude en recente creaties en in situ werk. “A story of bittersweet memories of unexpected but important things that have happened in a lifetime” vat zijn werk samen en slaat op de toevallige ontmoetingen en onwillekeurige contacten die ontstaan in zijn artistieke carrière en die hebben geleid tot interessante artistieke samenwerkingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 22 maart 2020
    van 14 tot 17 uur
  • zo 26 april 2020
    van 14 tot 17 uur

Prijs

gratis

Waar

IJsberg
Burgstraat 5, 8340 Damme

Organisator

Stadsfestival Damme / Stichting IJsberg

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals

Venster sluiten

Corona Covid-19

In het belang van de volksgezondheid neemt de Belgische Overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Vanaf 14 maart 2020 om middernacht tot en met 3 april 2020 worden alle vrijetijdsactiviteiten, ook in Damme, opgeschort. Zo worden alle evenementen, ongeacht hun grootte of locatie geannuleerd. Het Uilenspiegelmuseum wordt gesloten. Ook alle restaurants en cafés worden gesloten. Alle winkels blijven op weekdagen geopend, tijdens het weekend gaan enkel de winkels voor levensmiddelen, apotheken en winkels in dierenvoeding open.

Het infokantoor van Visit Damme, het Uilenspiegelmuseum en het Postpunt blijven gesloten tot en met 3 april 2020.

Visit Damme blijft telefonisch, per e-mail of via sociale media wel bereikbaar.

Visit Damme
+32 50 28 86 10
toerisme@damme.be
www.visitdamme.be
VisitDamme

Neem toch zeker een kijkje op onze website voor heel wat inspiratie voor een individuele wandeling of fietstocht in de frisse lucht door het mooie Damse landschap.

Maatregelen naar aanleiding van Corona Covid-19