Gemeente Toerisme Damme

'BEESTIG?' - Stadsfestival Damme 2020

Stadsfestival Damme presenteert elk jaar verzamelde verhalen. De kracht van het woord en de macht van het beeld spelen de hoofdrollen. Met een combinatie van onder andere literatuur, poëzie, beeldende kunst, fotografie, filosofie, erfgoed, natuur en gastronomie brengt Stadsfestival Damme een belevingsfestival voor jong en oud. Damme geeft je zo graag tijd voor onthaasting, ontdekking en ontmoeting.

De derde editie heeft als thema 'BEESTIG?'

Net zoals de meeste mensen zijn veel kunstenaars gefascineerd door het mensdom en het dierenrijk. De expo BEESTIG? brengt een aantal kunstenaars samen die daar op hun eigen manier rond creëren.

Miljoenen jaren geleden, toen het zuiden van Toscane nog deel uitmaakte van een groot eiland, woonde daar een aapje dat met een onbeholpen tred rechtop liep. Deze 'oreopithicus bamboli' had een bekken dat verrassend goed op dat van de hedendaagse mens lijkt, maar, voor een aap, kleine hersenen. Omdat ze op hun eiland nauwelijks natuurlijke vijanden hadden, hebben die aapjes daar miljoenen jaren rondgelopen. Tussen zes en zeven miljoen jaar geleden sloop die verre kustlijn generatie na generatie dichterbij, tot er een landbrug ontstond en grote sabeltandkatten en andere roofdieren van het vasteland het aapje kwamen uitroeien.

Ondertussen zijn wij, uit andere diersoorten, de mens geworden. Momenteel de almachtige (dier)soort? Coronatijden doen ons terecht twijfelen. Het Stadsfestival brengt een heerlijke mix van fictie en non-fictie. Een trage wandeling vol verwondering. Niet te missen.

Praktisch
Openingstijden:
vrijdag - zaterdag - zondag
van 12u tot 18u

Een bezoek aan het Stadsfestival start bij IJsberg in de voormalige jongensschool van Damme. Naast het onthaal van het festival vind je hier ook een gezellige ontmoetingsplek. Met een leescafé, een boekshop en een expo-ruimte valt er bij IJsberg voor jong en oud wat te beleven.

COVID-19-MAATREGELEN
Bij Stichting IJsberg kan je geen reservatie maken. Wel moet je je bij het binnenkomen registreren. Hier vind je alles nog eens op een rijtje:
- Blijf thuis als je je ziek voelt, of de laatste 7 dagen klachten had.
Dit geldt ook als er in de naaste omgeving (partner, gezin) ziekte of ziektesymptomen zijn geweest.
- Verplicht een mondmasker te dragen.
- Ontsmet regelmatig je handen met onze alcoholgels.
- Bewaar steeds een afstand van 1,5 m.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 • van vr 23 oktober 2020 tot zo 21 maart 2021
  maandag
  gesloten
  dinsdag
  gesloten
  woensdag
  gesloten
  donderdag
  gesloten
  vrijdag
  van 12 tot 18 uur
  zaterdag
  van 12 tot 18 uur
  zondag
  van 12 tot 18 uur

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; Mindervaliden: 6,00 €; Kinderen -12: 0,00 €

Waar

Stichting IJsberg
Burgstraat 5, 8340 Damme

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals