Gemeente Toerisme Damme

JOHAN SIX 'Grond-wet' / Pop-up atelier in IJsberg

POP-UP ATELIER #3: JOHAN SIX

Grafisch kunstenaar en performer Johan Six was in 2018 stadskunstenaar van Damme. Hij is gefascineerd door de vergankelijkheid van materialen; het proces dat ze ondergaan boeit hem en beschouwt hij als kunst op zich. Zo creëert hij bijvoorbeeld installaties die de morfologie en ontwikkeling van schimmels in een boek in beeld brengen. Bedrukte vellen papier zijn immers ideale dragers voor schimmels aangezien dit materiaal in de juiste verhoudingen rijk is aan de minerale verbindingen noodzakelijk voor de vorming van de schimmels. De talrijke dunne en verwarde draden resulteren in een bijzonder gevarieerd kleuren- en vormenpalet. Zijn 'Grond-wet' is een boek met een grafische voorstelling van de Belgische Grondwet. Die wordt door iedere Belg geacht gekend te zijn, maar is hij begrepen? Is hij niet teveel codetaal, is er geen nood aan een goede bladwijzer met legende? Johan Six doet mensen nadenken over zijn werk en met het kunstobject 'Grondwet' is dat met meer dan een knipoog naar de politieke actualiteit.

Six is de derde kunstenaar die zich hier in IJsberg in het pop-up atelier zal vestigen. De eerste zaal wordt daarbij omgetoverd tot zijn tijdelijk atelier. Hij exposeert er zijn werk, maar zal er op verschillende momenten ook zelf aan het werk zijn. Kom een praatje maken!

? Bij Stichting IJsberg kan je geen reservatie maken. Wel moet je je bij het binnenkomen registreren. Hier vind je alles nog eens op een rijtje: https://stichtingijsberg.be/praktisch-1.html

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • van vr 30 april 2021 tot zo 30 mei 2021

Prijs

gratis

Waar

Stichting IJsberg
Burgstraat 5, 8340 Damme

Organisator

vzw Stichting IJsberg

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals