Gemeente Toerisme Damme

Dansvoorstelling Anne Teresa de Keersmaeker en Rosas - De Mysteriesonates

Anne Teresa De Keersmaeker richt in haar nieuwe creatie haar choreografisch onderzoek op de 'Mysterie'- of 'Rozenkrans'-sonates van de 17de-eeuwse, uit Bohemen afkomstige componist Heinrich Ignaz Franz Biber.
Nieuwe creatie ter gelegenheid van 20 jaar Concertgebouw Brugge.

Anne Teresa De Keersmaeker (°1960) maakte haar eerste choreografie Asch in 1980, na haar studie dans aan Mudra in Brussel en de Tisch School of the Arts in New York. Twee jaar later ging Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich in première. In 1983 richtte De Keersmaeker in Brussel het dansgezelschap Rosas op, tijdens de creatie van de voorstelling Rosas danst Rosas. Sindsdien berust haar choreografisch werk op een nauwgezette verkenning van de band tussen dans en muziek.

Met Rosas creëerde ze een omvangrijk oeuvre dat gebruikmaakt van muzikale structuren en partituren uit verschillende tijdperken, van oude muziek tot hedendaagse composities en popmuziek. Haar choreografische praktijk ontleent ook vormelijke principes aan de geometrie, wiskundige schema's, de natuur en sociale structuren, resulterend in een unieke kijk op de beweging van het lichaam in tijd en ruimte.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • wo 16 februari 2022
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 32,00
Basistarief: 32,00 €

Waar

Cultuurfabriek
Stationsstraat 22, Sijsele, 8340 Sijsele (Damme)

Organisator

Concertgebouw Brugge

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals