Gemeente Toerisme Damme

Edward & César Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Wat hebben de componisten Edward Elgar en César Franck met elkaar gemeen?

Alvast geen rijmende voornamen, Edward was Brits en 'César' spreek je uit met Franse tongval. Wellicht wel een grote voorliefde voor de Germaanse, romantische compositiestijl en al zeker die van Beethoven. Franck durfde wel wat van de traditie afwijken met zijn driedelige in plaats van vierdelige symfonie in D klein. Bovendien speelt hij in zijn enige symfonie een avontuurlijk cyclisch spel met grillige variaties op het snel vertrouwde thema.

Beethovens invloed verstopt ook Elgar niet in zijn negende Enigmavariatie, het ceremoniële Nimrod. Herkent u Beethovens pianosonate die zijn vriend en uitgever Augustus Jaeger hem voorzong en die hem inspireerde? Ook Jaeger zelf sprak tot Elgars verbeelding, hij portretteerde zijn vriend in deze variatie die hij schalks Nimrod, oftewel 'de jager' noemde.

Minder feestelijk maar minstens even intens is Elgars celloconcerto. Hij schreef het op donkere levensdagen. Het nodigt elke cellist-solist uit om de eigen zielenroerselen en die van anderen te doorgronden. Benieuwd hoe diep onze soliste Jasmijn Lootens de snaar raakt?

Het Brugs symfonisch orkest Artis Dulcedo speelt Edward & César op zaterdag 17 december in de Cultuurfabriek Sijsele en vrijdag 23 december in de Stadsschouwburg Brugge.
Tickets via www.artisdulcedo.be

Wanneer

  • za 17 december 2022
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 18,00
< 25 jaar - 9,00 euro

Waar

Cultuurfabriek Sijsele
Stationsstraat 22, 8340 Sijsele (Damme)

Tickets

Tickets

Organisator

Artis Dulcedo

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals