Gemeente Toerisme Damme

Theater| Katelijne Verbeke & Evelien Bosmans - Cornelius en de Aliens

Cornelius Bracke, een echte mens zoals hij zichzelf graag omschrijft, krijgt eindelijk een unieke kans op glorie en roem. Zijn kleindochter Naomi, een theateractrice in de dop, wil samen met hem de bühne delen van het befaamde Theaterhuis.


De grootste theaterzaal van Vlaanderen heeft een slecht rapport gekregen voor hun diversiteitsbeleid. Er moet meer grijs op de scène. En plots komt opa Cornelius in beeld. Op de weg erheen worden heel wat oude vetes en familiale twistpunten bovengehaald.


Al snel blijkt dat Naomi en Cornelius elk hun eigen visie hebben op het verleden en op de toekomst. Cornelius wil bovendien tot wanhoop van zijn nageslacht, ook een creatieve inbreng in de artistieke performance.


*** Twee topactrices samen op de planken in een hilarische woorden - en gedachtenstrijd tussen oud en jong, waarbij elke generatie schaamteloos met de billen bloot gaat!
*** Guido Van Meir ontwikkelde het typetje Cornelius Bracke voor HUMO en bracht het tot leven met een wekelijkse column onder de titel 'Het wordt teveel voor Corneel'. Corneel becommentarieert zonder gène het leven in zijn dorp en de dorpelingen maar is zelf verre van perfect. Hij is ijdel, rancuneus, niet vies van een avontuurtje en de bedenker van grootse plannen die steevast in het honderd lopen.


Spel: Katelijne Verbeke (Cornelius Bracke) en Evelien Bosmans | Regie: Thomas Janssens | Tekst: Guido Van Meir | Foto: © Sara De Graeve


Praktische info en tickets zie website. 

Wanneer

  • za 27 april 2024
    van 20 tot 21.20 uur

Prijs

€ 18,00
Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 3,6 euro

Waar

Cultuurfabriek
Stationsstraat 22, 8340 Sijsele

Tickets

Tickets

Organisator

Cultuurdienst Damme

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals