Gemeente Toerisme Damme

gedichtenmuur

Deze zomer hangt er aan de muur van het stadhuis (kant Jacob Van Maerlantstraat) een selectie gedichten. Dit initiatief biedt bewoners en bezoekers een unieke kans om te genieten van poëzie in het hart van onze stad.

Over de Auteur

Steven Van de Putte (° 1976) is een veelzijdige en getalenteerde schrijver met een indrukwekkende achtergrond. Hij behaalde een licentie in de taal- en letterkunde: Latijn & Grieks en een master in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Gent. Naast zijn rol als jurist en diensthoofd bij de stad Deinze, is hij een productief auteur van juridische publicaties voor lokale besturen bij uitgeverij Politeia.

Zijn poëziedebuut, 'Moederstad', verscheen in 2018 bij de Scriptomanen (Aalst, Erembodegem). Gedichten van zijn hand vonden hun weg naar diverse literaire platforms en bloemlezingen, waaronder ‘Wielergedichten’, ‘Gezeefde gedicht’, 'Poemtata', ‘De schaal van Digther’, 'Roer', ‘Tiecelijn’ en ‘De Vallei’.

Van mei 2019 tot en met mei 2023 diende hij als stadsdichter van Deinze, een periode die culmineerde in de publicatie van zijn afscheidsbundel 'De ring is rond' (2023), uitgebracht met steun van de stad Deinze bij OEKKAF. In 2024 verscheen zijn handboek 'iedereen stadsdichter' bij Politeia, een uitgebreide gids voor lokale besturen en toekomstige stadsdichters, waarin hij tevens zijn ervaringen als stadsdichter deelt.

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals