Gemeente Toerisme Damme

Kerk van de Heilige Drievuldigheid en de Heilige Christianus

Deze renaissancistische polderkerk (17de eeuw) werd gebouwd met materiaal van een oudere, meer oostwaarts gelegen kerk. De herlocalisatie van kerk én dorp (1649) was nodig na de aanleg van een dijk. De gevel is gerestaureerd en het interieur met een 18de-eeuws houten gewelf, is in restauratie. Pastoor Heldewijs (1ste helft 18de eeuw) leefde een tijd op de eerste verdieping van de toren, toen de pastorie was verkocht en hem nog geen andere woning ter beschikking stond.

De kerk in renaissancestijl heeft een oosttoren, wat vrij uitzonderlijk is in deze streek.

 

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals

Venster sluiten

Corona Covid-19

In het belang van de volksgezondheid neemt de Belgische Overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Vanaf 14 maart 2020 om middernacht tot en met 3 april 2020 worden alle vrijetijdsactiviteiten, ook in Damme, opgeschort. Zo worden alle evenementen, ongeacht hun grootte of locatie geannuleerd. Het Uilenspiegelmuseum wordt gesloten. Ook alle restaurants en cafés worden gesloten. Alle winkels blijven op weekdagen geopend, tijdens het weekend gaan enkel de winkels voor levensmiddelen, apotheken en winkels in dierenvoeding open.

Het infokantoor van Visit Damme, het Uilenspiegelmuseum en het Postpunt blijven gesloten tot en met 3 april 2020.

Visit Damme blijft telefonisch, per e-mail of via sociale media wel bereikbaar.

Visit Damme
+32 50 28 86 10
toerisme@damme.be
www.visitdamme.be
VisitDamme

Neem toch zeker een kijkje op onze website voor heel wat inspiratie voor een individuele wandeling of fietstocht in de frisse lucht door het mooie Damse landschap.

Maatregelen naar aanleiding van Corona Covid-19