Gemeente Toerisme Damme

Kasteel van Moerkerke

Het kasteel is grotendeels nog door water omgeven. Dit kasteel gaat terug tot in de middeleeuwen. Het werd verbouwd in de 16de eeuw en later nog tweemaal in de 18de eeuw, deels in classicistische stijl en rond 1910 in een historiserende stijl. Eén van de bekendste bewoners was Karel van Sint-Omaars, die een unieke plantentuin en -collectie aanlegde.

Van het oorspronkelijke kasteel is weinig overgebleven. Alleen in de keldergedeelten en de muurbasis vooraan zijn er nog opeenvolgende lagen natuursteen en baksteen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel verbouwd. Alleen het wapenschild in de voorgevel en enkele rouwborden in de grote zaal herinneren nog aan de adellijke bewoners.

 

Het kasteel van Moerkerke beschikt over 6 feestzalen, die kunnen ingezet worden voor uw feest.

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals

Venster sluiten

Corona Covid-19

In het belang van de volksgezondheid neemt de Belgische Overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Vanaf 14 maart 2020 om middernacht tot en met 3 april 2020 worden alle vrijetijdsactiviteiten, ook in Damme, opgeschort. Zo worden alle evenementen, ongeacht hun grootte of locatie geannuleerd. Het Uilenspiegelmuseum wordt gesloten. Ook alle restaurants en cafés worden gesloten. Alle winkels blijven op weekdagen geopend, tijdens het weekend gaan enkel de winkels voor levensmiddelen, apotheken en winkels in dierenvoeding open.

Het infokantoor van Visit Damme, het Uilenspiegelmuseum en het Postpunt blijven gesloten tot en met 3 april 2020.

Visit Damme blijft telefonisch, per e-mail of via sociale media wel bereikbaar.

Visit Damme
+32 50 28 86 10
toerisme@damme.be
www.visitdamme.be
VisitDamme

Neem toch zeker een kijkje op onze website voor heel wat inspiratie voor een individuele wandeling of fietstocht in de frisse lucht door het mooie Damse landschap.

Maatregelen naar aanleiding van Corona Covid-19