Stadsfestival Dammehet nest tussen waarheid & herinnering
Lees meer
Gemeente Toerisme Damme

Stadsfestival Damme

In de mix van verzamelde verhalen spelen tijdens Stadsfestival Damme de kracht van het woord en de macht van het beeld de hoofdrollen.

Met een combinatie van onder andere literatuur, beeldende kunst, fotografie, muziek, filosofie, natuur en gastronomie brengt Stadsfestival Damme dit najaar een belevingsfestival voor jong en oud. Damme geeft je zo graag tijd voor ontdekking, ontmoeting en ontplooiing.

Tijdens de tweede editie, van 13 september t/m 8 december 2019, brengt het festival het nest tussen waarheid en herinnering in beeld. In de oude jongensschool, de hospitaalsite (dit jaar inclusief een deel van de Margarethavleugel) en de kerk tonen diverse kunstenaars hoe zij dit thema ervaren. Ook op het poëzieparcours langs een deel van de Damse vesten gaan natuur en woord dan in dialoog met elkaar rond dit thema.

Een bezoek aan het Stadsfestival start bij IJsberg in de voormalige jongensschool van Damme. Naast het onthaal van het festival vind je hier ook een gezellige ontmoetingsplek. Met een leescafé, een boekshop en een expo-ruimte valt er bij IJsberg voor jong en oud wat te beleven. Onder de noemer Winterzinnen staan hier op weekend- en feestdagen regelmatig een gevarieerd aanbod aan intieme evenementen op de agenda die graag een brug slaan naar verschillende kunstdisciplines. 

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 13.00-17.00 uur

Voor professionals