Gemeente Toerisme Damme

De expo

Van 3 juli tot 7 november in het Zwin Natuur Park

In het Zwin Natuur Park heb je een prachtig zicht op het huidige Zwin. Hier zou je in de middeleeuwen in de Zwingeul staan die Brugge met de zee verbindt en Vlaanderen gouden tijden bezorgt. De Zwingeul is verzand en verdwenen maar komt terug tot leven, samen met de wereldhavens die er langs lagen.
 
In de exporuimte en het kijkcentrum in het park maak je een tijdreis naar de middeleeuwen. Dit is mogelijk via innovatieve technologieën, met name augmented reality (AR) en virtual reality (VR). De havens en de Zwingeul zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Gent minutieus vormgegeven in een virtuele 3D-wereld. In de expo kan je daardoor de evolutie van het landschap met de Zwingeul en zijn wereldhavens echt gaan beleven, in beeld én geluid.

Bestel hier je tickets

In de expozaal op de eerste verdieping zie je de evolutie van de Zwingeul via knappe projecties op een grote maquette van de Zwingeul. Ook archeologische vondsten zijn ingewerkt. Wat verder sta je in een (immersieve) ruimte met 3 schermen om je heen. Hier is levensgroot te bewonderen hoe het zou zijn om met een boot in die tijd de Zwingeul af te varen. Compleet met varende boten, de bedrijvigheid van internationale kooplieden, de verschillende havens en de goederen die uitgeladen worden. Als je er niet genoeg van krijgt, kan zelf je de Zwingeul in het zand nabouwen. Het zandbouwwerk komt via AR-projectie tot leven en toont de wisselwerking tussen zeestroming en menselijk ingrijpen. Vier wandvitrines geven ook meer duiding bij het archeologisch onderzoek en het leven in die tijd.

Wat verderop in het park in het kijkcentrum heb je een prachtig zicht op de Zwinvlakte. 2 virtual reality-kijkers tonen hier de evolutie van het landschap door de eeuwen. Dit vanuit de lucht, zoals een vogel het zou zien, je bent niet voor niets in het Zwin Natuur Park. 

Praktisch

  • Wanneer: van 3 juli t.e.m. 7 november
  • Wat en waar: Een bezoek aan de expo is begrepen in het toegangstickets tot het Zwin Natuur Park en duurt 30 à 45 minuten. Aansluitend kan je het park en de kijkers in het kijkcentrum gaan ontdekken. Reserveer best tijdig je tijdslot.
  • Prijs:
  • Extra: Expo is viertalig (NL-FR-DE-EN)

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals