Gemeente Toerisme Damme

Domein Ryckevelde

Naast loof- en naaldhoutpercelen, beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), maken ook het militair domein, het natuurreservaat ‘de Schobbejakshoogte’ en het fraaie kasteelpark deel uit van het gebied.

Verscholen in deze bossen ligt een prachtige heemtuin van 3ha, waar je op een beperkte oppervlakte diverse biotopen van de Zandstreek kan ontdekken.

Vlakbij het neogotische kasteel staan een oud kasteeltje met bijhorende hoeve, die respectievelijk dateren uit de 16de en 17de eeuw. Doorheen het gebied loopt ‘De Abdijenroute’, een recreatief wandel- en fietspad, aangelegd op een oude spoorwegbedding.

In de nabije omgeving liggen de hoeve Engelendale, ooit een roemrijk kloostergoed (Assebroek), de gemene gronden van ‘De Loweide’ en het kasteeldomein Ten Torre (beiden Oedelem).

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals

Venster sluiten

Corona Covid-19

In het belang van de volksgezondheid neemt de Belgische Overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Vanaf 14 maart 2020 om middernacht tot en met 3 april 2020 worden alle vrijetijdsactiviteiten, ook in Damme, opgeschort. Zo worden alle evenementen, ongeacht hun grootte of locatie geannuleerd. Het Uilenspiegelmuseum wordt gesloten. Ook alle restaurants en cafés worden gesloten. Alle winkels blijven op weekdagen geopend, tijdens het weekend gaan enkel de winkels voor levensmiddelen, apotheken en winkels in dierenvoeding open.

Het infokantoor van Visit Damme, het Uilenspiegelmuseum en het Postpunt blijven gesloten tot en met 3 april 2020.

Visit Damme blijft telefonisch, per e-mail of via sociale media wel bereikbaar.

Visit Damme
+32 50 28 86 10
toerisme@damme.be
www.visitdamme.be
VisitDamme

Neem toch zeker een kijkje op onze website voor heel wat inspiratie voor een individuele wandeling of fietstocht in de frisse lucht door het mooie Damse landschap.

Maatregelen naar aanleiding van Corona Covid-19