Gemeente Toerisme Damme

Finse piste

De Finse piste in sportpark ’t Veld is gelegen rond de voetbalvelden en de krachtbalterreinen. De Finse piste werd aangelegd in een 8-vorm om de lopers de mogelijkheid te bieden zelf te bepalen welke afstand ze wensen af te leggen. De afstand van de 8-vorm bedraagt ongeveer 800m. De afstand van de kleine lus bedraagt 350m, de afstand van de grote lus bedraagt 450m. De breedte van de Finse Piste is 2 meter.

Aan de Finse Piste start ook de vaste Loopomloop Damme-Sijsele. Dit is een 6,5km lange uitgepijlde loopomloop die via de wijken in 't Veld naar Ryckeveldebos loopt.

Concept Finse piste

Een Finse piste is een looppiste waarbij de bovenlaag is samengesteld uit speciale boomschors. Deze samenstelling zorgt voor een aangenaam en verbeterd loopcomfort, wat leidt tot dalende loopblessures. Het concept van de Finse piste is overgewaaid uit de Scandinavische landen waar de langlaufpistes tijdens de zomer bedekt worden met zaagsel en houtschors. Veel joggers vonden de weg naar die pistes in de zomer door het hoge loopcomfort.

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
open 9.30-12.30 uur en 13.00-17.00 uur

Voor professionals