Gemeente Toerisme Damme

Kasteel van Oostkerke

Omstreeks 1300 wordt in Oostkerke een versterkte bakstenen woontoren opgetrokken. Eind van de 14de eeuw was er een “Nederhof” en een “Opperhof”, beide omringd door walgrachten. Baron van der Elst laat in 1938 een vervallen kasteel verbouwen. De wallen werden opnieuw uitgegraven, de stenen toegangsbrug hersteld en verbouwing van de westelijke vleugel door een sierlijk gebouw in renaissancestijl. Tevens werden de vroegere grondvesten van ringmuur en donjons opgehoogd en dienen als versiering en wandelpad in de tuin, aangelegd door de Nederlandse tuinarchitecte Mien Ruys.

Deel deze pagina

Visit Damme

Jacob van Maerlantstraat 3 8340 Damme Tel.+32 (0)50 28 86 10 toerisme@damme.be
Vandaag
gesloten

Voor professionals

Venster sluiten

Corona Covid-19

In het belang van de volksgezondheid neemt de Belgische Overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Vanaf 14 maart 2020 om middernacht tot en met 3 april 2020 worden alle vrijetijdsactiviteiten, ook in Damme, opgeschort. Zo worden alle evenementen, ongeacht hun grootte of locatie geannuleerd. Het Uilenspiegelmuseum wordt gesloten. Ook alle restaurants en cafés worden gesloten. Alle winkels blijven op weekdagen geopend, tijdens het weekend gaan enkel de winkels voor levensmiddelen, apotheken en winkels in dierenvoeding open.

Het infokantoor van Visit Damme, het Uilenspiegelmuseum en het Postpunt blijven gesloten tot en met 3 april 2020.

Visit Damme blijft telefonisch, per e-mail of via sociale media wel bereikbaar.

Visit Damme
+32 50 28 86 10
toerisme@damme.be
www.visitdamme.be
VisitDamme

Neem toch zeker een kijkje op onze website voor heel wat inspiratie voor een individuele wandeling of fietstocht in de frisse lucht door het mooie Damse landschap.

Maatregelen naar aanleiding van Corona Covid-19